
- Tämä tapahtuma on mennyt.
Maatalous murroksessa – perstuntumasta täsmäviljelyyn, Loimaa

Tervetuloa ”Maatalous murroksessa osa 1 – perstuntumasta täsmäviljelyyn” -koulutukseemme Suomen Maataloumuseo Sarkaan (Vanhakirkontie 383, Loimaa) 22.10.2025 klo 14-16.30! Tilaisuudessa kuulemme mm. lannoituksesta, kasvinsuojeluaineiden käytöstä ja peltojen vesienhallinnasta sekä siitä, miksi vastuullisuusteemat ovat ruokataloille välttämättömiä. Lisäksi pääsemme kuulemaan, miten luonnon omia prosesseja voidaan hyödyntää viljelyn apuna.
Ohjelma:
Tilaisuuden avaus, Sanna Lipping, Pyhäjärvi-instituutti
Miksi vastuullisuusteemat ovat ruokatalolle välttämättömiä?, Mira Jääskeläinen, HKFoods
Kuinka saan kaiken hyödyn irti viljan lannoituksesta?, Anna-Kaisa Salovaara, Yara
Kuinka varmistan kasvinsuojeluaineiden optimaalisen käytön?, Antti Jaakkola, Syngenta
Peltojen vesienhallinta, Jari Ruski, Pyhäjärvi-instituutti
Viljelyä muuttuvassa maailmassa – luonnonprosessit viljelijän apuna (osa 1), Sanna Lipping, Pyhäjärvi-instituutti
Ilmoittaudu mukaan Loimaalla, Maatalousmuseo Sarkan tiloissa 22.10. klo 14-16.30 järjestettävään tilaisuuteen viimeistään 15.10. tästä linkistä: https://link.webropol.com/ep/maatalous-murroksessa-1-221025
Etäosallistujien ilmoittautumisia otamme vastaan 20.10. saakka.
Tämä tilaisuus on osa viiden koulutuksen koulutuskokonaisuutta ”Muuttuvan maatalouden tulevaisuus – kannattavuus, haasteet ja ratkaisuja”. Koulutuskokonaisuus tarjoaa käytännönläheisiä koulutuksia eri puolilla Suomea – sekä paikan päällä että etänä. Osallistuminen antaa tilallisille ajantasaista tietoa maatalouden ajankohtaisista kysymyksistä. Koulutuksen (kolme-viisi koulutusta) suorittamisesta myönnetään osallistumistodistus.
Tule kuulemaan, oppimaan ja keskustelemaan!
Koulutuskokonaisuus järjestetään osana ”Ilmastokestävä ja vastuullinen lihantuotanto”-hanketta. Hankkeen päätoteuttaja on Pyhäjärvi-instituutti ja yhteistyötahona toimii HKFoods Finland Oy.